Schildluizen, de
+ 1,5 mm grote luizen komen wereldwijd voor.
“Schildluis” verder lezen
Schorseneer heeft een lange penwortel en werd ook wel winterasperge genoemd. Schorseneer behoort tot de ‘vergeten groente’.
“Schorseneer” verder lezen
Schorskevers leven tussen de schors en het hout van een boom.
“Schorskever (eik)” verder lezen
Schuimcicade, deze
+ 6 mm grote cicade is algemeen in België en Nederland.
“Schuimcicade” verder lezen
Schurft (gewone) wordt veroorzaakt door een bacterie.
“Schurft (gewone)” verder lezen
Deze schimmel tast planten aan in vochtige, donkere en warme omgeving (15–21°C). De plant wordt met wollig schimmelpluis bedekt, verwelkt en sterft af.
“Sclerotinia” verder lezen
Sclerotium cepivorum (wit
rot). Schadelijke schimmelziekte die voornamelijk Allium-gewassen (
bieslook,
knoflook,
prei en
ui) aantast.
“Sclerotium cepivorum” verder lezen