Over deze site

Deze onafhankelijke website heeft geen commercieel doel; de site is gebouwd uit liefhebberij en probeert een bron van informatie te zijn voor de (moes)tuinier.

De hoofdstukken ziekten en plagen en de vier seizoenen uit het Handboek Moestuin vormen de basis van deze site, aangevuld met foto’s en informatie over planten, heesters en bomen in de siertuin. Het hoofdstuk Ziekten en Plagen in het boek kwam in samenwerking met ECOstyle bv tot stand.

De website bevat handelsnamen of merknamen. Bouwer van de site respecteert de eigendomsrechten verbonden aan vermelde merk- en handelsnamen.

Samensteller/schrijver en anderen die een bijdrage hebben geleverd, zijn niet aansprakelijk voor eventuele verwondingen of andere schade als gevolg van het gebruik van deze website.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Dat houdt in dat delen van de tekst gekopieerd mogen worden. Dat geldt niet voor alle foto’s. Foto’s waarvan het onderschrift ‘CC BY ..’ zijn afkomstig van WikipediaCreative Commons of Wikimedia Commons. Voor deze foto’s geldt het zelfde als voor de tekst. Vrijwel alle andere foto’s zijn met toestemming van derden geplaatst – hergebruik is daarbij niet inbegrepen.
Van sommige foto’s bleek het onmogelijk de rechthebbenden te achterhalen. Wanneer iemand meent enig recht te kunnen doen gelden op een gepubliceerde afbeelding, hoor ik dit graag.
Het opnemen van inhoud van deze website in een andere website, door bijvoorbeeld framing of embedding, is niet toegestaan.

Colofon

© 2018 – 2024 Bram Wolthoorn
Software Encyclopedie: Dennis Hoppe
Site: WordPress (Twenty Seventeen) + WPBakery
Hosting: Brain Communicatie, Kapelle
Frontpage: appel met appelschurft – foto: PlantEnPlagen

Privacybeleid

www.plantenplagen.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

herkennen bladhaantjes
Boerenjasmijn met bladhaantjes, foto: PlantEnPlagen

Help mee deze site te verbeteren

Vind je een fout of ontbreekt er iets in een omschrijving? Mail me!

Heb je een foto van een ziekte of plaag die ontbreekt, stuur me die en deze wordt geplaatst onder vermelding van de fotograaf en de gevonden ziekte of plaag.

Heb je een bijzondere plaag of ziekte in één van je planten? Laat me het weten!

Extra informatie

Op deze site is extra informatie behorend bij Mijn eerste Moestuin en Handboek Moestuin te vinden; klik op de betreffende titel.