Handboek Moestuin

Het Handboek Moestuin is voor moestuiniers in België en Nederland en behandelt alles wat je altijd al had willen weten over het telen van groente en fruit.
Er zijn vele manieren om uit zaad oogstbare planten te kweken. De een zweert bij de klassieke, beproefde methode, de ander bij een natuurlijke aanpak en een derde heeft een geheel eigen, onconventionele manier van telen. In het Handboek Moestuin komen de meest voorkomende aan de orde. Op basis van hedendaagse inzichten en ervaring helpen we de moestuinier zelf een keuze te maken.
Uit een boek valt veel te leren, maar het meeste wordt geleerd in de moestuin zelf. De natuur is de beste leermeester.

Handboek Moestuin behandelt bijna alles wat van belang is om duurzaam gezonde groenten en vers fruit te telen. Ook het waarom en de theorie achter die praktijk worden toegelicht. Onder meer het belang van wisselen combinatieteelt, groenbemesters, compost, F1-hybriden en waarom spitten niet nodig is komen uitgebreid aan de orde. Per gewas wordt per seizoen het tijdpad gevolgd van (voor-) zaaien, planten, verzorgen, snoeien en oogsten.
Achterin een handig overzicht per gewas van veel voorkomende ziekten en plagen en hoe die op natuurlijke wijze te bestrijden en – beter nog – te voorkomen.

Het hoofdstuk ‘ziektes en plagen’ kwam in samenwerking met ECOstyle BV tot stand.

Met medewerking van Maarten van Hassel
Fotografie: Ernesta Verburg

Handboek Moestuin is uitverkocht.

Handboek Moestuin
ISBN 9789462501133,
248 pagina’s, gebonden,
Formaat 19 x 26 cm (liggend).

In Handboek Moestuin wordt op diverse pagina’s verwezen naar extra informatie. Die vind je in deze pdf. Print de pdf uit en bewaar het bij het boek. De inhoud van de extra informatie is op 8 april ’24 bijgewerkt.