Mijn eerste moestuin

Bram Wolthoorn & Roger Klaassen met foto’s van Sylvia Wevers

Eten uit je eigen moestuin is lekker, gezond en leuk. Met Mijn eerste moestuin kun je je eigen moestuin aanleggen en onderhouden. In de lente begin je met zaaien en planten, in de zomer verzorg je je plantjes en kun je al snoepen van worteltjes, aardbeien en bessen. In de herfst maak je heerlijke salades van groente uit je eigen tuin. En zelfs in de winter kun je verse groente kweken.

Natuurlijk wordt er uitgelegd welke planten je het best kunt kiezen en hoe je ze moet laten groeien. Ook zijn in het boek ontwerpen voor verschillende moestuinen te vinden: voor grote tuinen, voor kleinere tuinen en zelfs voor een minituin op het balkon.

Eten uit je eigen moestuin is goed voor het milieu. Je gebruikt geen gif om ongedierte uit je tuin te houden. Je hebt geen zakjes of tasjes nodig om de groente mee naar huis te nemen. Je oogst zoveel als je nodig hebt en hoeft dus geen eten weg te gooien. En bovendien gebruik je geen brandstof voor het vervoer. In Mijn eerste moestuin vind je allerlei informatie over het milieu en hoe je daar goed mee omgaat.
Mijn eerste moestuin kwam tot stand met medewerking van de Botanische Tuinen Utrecht.

Mijn eerste moestuin is uitverkocht.

Mijn eerste moestuin
ISBN: 978 90 5011 454 7
Formaat: 23 x 25,5 cm
Gebonden
120 pagina’s

In Mijn eerste moestuin wordt op diverse pagina’s verwezen naar extra informatie. Die vind je in deze pdf. Print de pdf uit en bewaar het bij het boek. De inhoud van de extra informatie is op 8 april ’24 bijgewerkt.